کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش و بررسی اثرات مثبت آن

1261 بازدید

ورود بازی به آموزش یک مقوله بسیار مهم است که امروزه مورد توجه قرار گرفته است. بازی­ وارسازی یا گیمیفیکیشن به کاربرد عناصر طراحی بازی در فعالیت های غیر از بازی اشاره دارد. گیمیفیکیشن در زمینه های مختلفی از جمله آموزش به کار گرفته شده است.

بررسی اثرات استفاده از عناصر بازی در آموزش
استفاده از عناصر بازی در آموزش

عناصر مختلفی در گیمیفیکیشن برای افزایش تعامل دانش آموزان استفاده می شود. نمونه هایی از این عناصر شامل طرح ها، نشان ها، تابلوهای امتیازات و موضوعات داستانی و … است. مؤسسات آموزشی مدرن به بازی سازی در آموزش علاقه مند هستند. این آموزشگاه ها محیط هایی را فراهم می کنند امکان یادگیری با بازی برای دانش آموز فراهم شود.

بازی­وارسازی و ورود بازی به آموزش در نهایت منجر به بهبود نتایج یادگیری می شود. در این مقاله با توجه به پتانسیل و کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش ما به دنبال بررسی نتایج ورود بازی­وارسازی به آموزش هستیم.

تاثیر بازی ها با رویکرد آموزش

با توسعه فناوری اطلاعات، تعداد زیادی بازی در اختیار معلمان قرار گرفته است. بازی هایی با رویکرد آموزش که در موفقیت دانش آموزان بسیار موثر است. آموزش با بازی به طور بالقوه می توانند خدمات آموزشی با کیفیت بالا، ارزان، انعطاف پذیر،  و شادی بخش را ارائه دهند که می تواند.

گیمیفیکیشن می تواند تعامل بین مواد آموزشی، دانش آموزان و معلمان را افزایش دهد. بازی های آموزشی را می توان در رویکردهای یادگیری معکوس، سنتی، مدرن یا ترکیبی استفاده کرد. طبق مطالعات روز دنیا این نتایج ثابت شده اند که ترکیب بازی با آموزش باعث شادی دانش آموزان می شود.

این روش می تواند بیشترین تاثیر را در یادگیری دانش آموزان داشته باشد. از جمله نتایج کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش می توان به دستاوردهای مثبت تحصیلی، توانایی های حل مسئله، تفکر انتقادی، دانش، کارایی یادگیری، توسعه مهارت ها، نگرش ها و رفتارهای حاصل از بازی های آموزشی اشاره کرد.

کلاس های جذاب با بازی
کلاس جذاب با ورود بازی به آموزش

بازی های آموزشی و پرورش مهارت های نرم

 در آموزش با هدف پرورش توانایی های ارتباطی دانش آموزان، می توان از بازی های آموزشی استفاده کرد. زیرا بازی های هدفمند می تواند به گونه ای طراحی شوند که ابعاد مختلف شخصیتی یک دانش آموز را پروش دهند. مشارکت و انگیزه در بازی های آموزشی می تواند تأثیر مهمی بر اثربخشی یادگیری داشته باشد.

یک رویکرد آموزشی معکوس می‌تواند با مؤلفه ‌های بازی‌ سازی‌ شده ادغام شود تا تعامل دانش‌آموز را افزایش دهد. این روش می‌تواند به طور مثبت و موثر بر رضایت دانش‌آموزان اثر بگذارد. انگیزه با مشارکت، ارتباط مستقیم دارد. یعنی انگیزه بالاتر منجر به مشارکت بالاتر می شود و بالعکس.

دانش آموزانی که دارای مهارت های نرم تقویت شده هستند می توانند در جامعه و مدرسه عملکرد بهتری داشته باشند. از مهم ترین ترین راه های تقویت ارتباط، طراحی بازی هایی است با محوریت ارتباط سازی که در نهایت می توان تاثیر شگفت انگیز کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش را در نتایج آن دید.

کارگروهی و تیمی

آموزش همراه با گردش های علمی می تواند برای دانش آموزان بسیار موثر باشد. تشویق دانش آموزان برای شرکت در مسابقات گروهی، سفرهای علمی و … تاثیر بسیار مثبتی بر یادگیری دانش آموزان دارد.

فراهم کردن برنامه هایی که دانش آموزان بتوانند به صورت گروهی با یکدیگر کار کنند می توانند نتایج بسیار مثبتی در آینده کودکان داشته باشد. زیرا کودکان در بزرگسالی قطعاً باید در دوره ای کار کردن در گروه را تجربه کنند. پس تجربه این نوع کار کردن می تواند به آن ها در مدیریت رفتارشان در گروه بسیار کمک کند. بنابراین طراحی سفرهای میدانی، مسابقات و اردوها که دانش‌آموزان را به فکر و همکاری با یکدیگر وادار می‌کند.

دوره اتاق فرار آموزشی(ویژه کلاس درس)

ورود این نوع از برنامه ها به آموزش باعث می شود دانش آموزان موفقیتی فراتر از کلاس درس را تجربه کنند. با برنامه ریزی درست در آموزش و ورود گیمیفیکیشن به آموزش می توان نسل بعدی را کنجکاو، با اعتماد به نفس و توانا پرورش داد تا بتوانند جامعه ای پویاتر و موفق تر را بسازند.

افزایش انگیزه با کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش

 انجام بازی در کلاس باعث افزایش انگیزه درونی می شود. با انجام بازی، دانش آموزان انگیزه بیشتری برای یادگیری، توجه و مشارکت در وظایف تعیین شده پیدا می کنند. بازی ها به دانش آموزان کمک می کند تا بخشی از یک تیم شوند و همچنین مسئولیت یادگیری خود را بر عهده بگیرند.

کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش
کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش و افزایش انگیزه

بازی ها همچنین می توانند یک ابزار مدیریت کلاس درس عالی باشند و به ایجاد انگیزه در کلاس کمک کنند. یکی از ابزارهایی که شما به عنوان معلم می توانید از آن کمک بگیرید و شادابی و نشاط را به کلاس خود برگردانید بازی های هدفمند است.

رقابت کنترل شده در بازی های هدفمند

 دانش آموزان می توانند در کلاس درس بسیار رقابتی شوند. کاربرد گیمفیکیشن در آموزش می تواند یک راه عالی برای کنترل رقابت بین همسالان باشد. با استفاده از بازی ‌ها در کلاس، دانش ‌آموزان می ‌توانند در حین انجام یک بازی با یکدیگر رقابت کنند، سپس در طول سایر فعالیت‌ های آموزشی مثلا کار کردن در یک تیم از یکدیگر حمایت کنند.

تقویت قدرت حل مسئله با بازی

بیشتر بازی ها به استراتژی ها و برنامه ریزی های حل مسئله نیاز دارند. با به کارگیری طیف وسیعی از استراتژی ها در یک بازی، دانش آموزان می توانند از حافظه کاری خود برای حل مسائل استفاده کنند و شناخت ذهنی خود را افزایش دهند. تحریک مغز با استراتژی ها در یک بازی می تواند یک تمرین عالی مغز باشد!

ایجاد نگرش مثبت به درس با بازی

 استفاده از بازی ها در درس به عنوان بخشی از آموزش و یادگیری به ایجاد مثبت اندیشی، ایجاد انگیزه در دانش آموزان با مشارکت آن ها و ایجاد نگرش مثبت نسبت به یادگیری کمک می کند. کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش می توانند حافظه و تجربه یادگیری مثبتی را برای دانش آموزان در کلاس ایجاد کنند.

تقویت مهارت برم با گیمیفیکیشن
تقویت مهارت های نرم با استفاده از گیمیفیکیشن

کاهش استرس با تکیه بر اهرم بازی

پاسخ دادن به سوالات در یک کاربرگ یا نوشتن یک صفحه متن می تواند برای برخی از دانش آموزان بسیار دلهره آور و استرس زا باشد. همچنین می تواند درک منفی از محیط یادگیری برای دانش آموزان ایجاد کند. بازی می توانند به ‌عنوان جایگزینی برای کاربرگ ‌ها، راهی با کمترین میزان استرس ‌زایی برای دانش ‌آموزان باشند.

استرس کمتر به دانش آموزان کمک می کند تا درک مثبت تری از محیط یادگیری خود داشته باشند و نتیجه ای واقعی از یادگیری خود ارائه دهند.

دوره آموزشی تبدیل تکالیف اجباری به فعالیت لذت بخش

تثبیت دانش جدید با کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش

گیمیفیکیشن در آموزش یک  ابزاری عالی برای استفاده در کلاس درس برای تثبیت دانش جدید است. پس از آموزش محتوای جدید به کلاس، به دانش آموزان یک بازی ارائه دهید که درک آن ها را تحکیم کند و با چیزهایی که قبلاً می دانستند ارتباط برقرار کنند. برای ارزیابی های هفتگی یا ماهانه می توانید از بازی هایی استفاده کنید که با آن دانش آموزان می توانند مفاهیم را به راحتی برای شما ارائه دهند.

سخن پایانی

دانش آموزان با هر نوع شخصیتی قطعاً و بدون شک از بازی استقبال می کنند. ورود بازی به قسمت های مختلف آموزش می تواند محیط کلاس را برای دانش آموزان لذت بخش کند. کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش به شما کمک می کند تا بتوانید به راحتی هر آنچه را که می خواهید برای کلاس خود برنامه ریزی کنید و از چاشنی خلاقیت استفاده کنید تا مفاهیم درسی را به بهترین شکل به دانش آموزان خود ارائه دهد.

آیا این مطلب را می پسندید؟

نظرات

0 نظر در مورد کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش و بررسی اثرات مثبت آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.