یادگیری معکوس، روشی عالی برای مدرن کردن کلاس درس

1102 بازدید

یادگیری معکوس رویکردی در آموزش است که در آن آموزش مستقیم در یک فضای گروهی به فضای فردی منتقل می شود. در مرحله بعد فضای گروهی به یک محیط کاملاً تعاملی و پویا تبدیل می شود. وظیفه معلم در این نوع یادگیری راهنمایی و مشارکت در مباحث خواهد بود. شعار اصلی این نوع یادگیری، کمتر نشستن و گوش دادن است. در این روش زمان کلاس برای دانش آموز و معلم جذاب تر و دلنشین تر می شود. نتیجه این روش قطعا یادگیری بهتر خواهد بود.

کلاس فعال
یادگیری معکوس، تحولی در آموزش

شرح مدل یادگیری معکوس

معلمان یک مفهوم را برای دانش‌آموزان به صورت ویدیویی یا از طریق نرم ‌افزار ارائه توضیح می‌دهند. دانش آموزان می توانند مطالب را قبل از کلاس تماشا کنند و برای فعالیت های روز آماده شوند. منابع ویدئویی و … در دسترس دانش آموزان خواهد بود. دانش آموزان می توانند بارها و بارها، هر کجا که راحت تر بودند و با هر شرایطی که یادگیری بهتری داشتند ویدئو ها را تماشا کنند. این آزادی عمل به آن ها کمک می کند تا شرایطی را انتخاب کنند که در آن راحت هستند و بیشتر درگیر یک موضوع می شوند.

استفاده از فناوری به دانش آموزان این امکان را می دهد که از زمان خود بیشترین استفاده را ببرند. در این شیوه، یادگیری دانش آموز محور به طور کامل تقویت می شود و تاکید بر افزایش اعتماد به نفس دانش آموز است.

دوره معلم خلاق برای داشتن کلاسی جذاب می تواند برای شما بسیار مفید باشد.

بررسی علمی نتایج یادگیری معکوس

نتایج علمی معتبر می تواند دلیل بسیار خوبی برای پایبندی به این روش باشد. حدود 67 درصد از مربیان بعد از بکارگیری این روش شاهد بهبود نمرات دانش آموزان خود بوده اند. همچنین این مربیان 88 درصد بهبودی در انگیزه دانش آموزان خود را بیان کرده اند. این نوع یادگیری را می توان هم در سطح آموزش دانش آموزان بسیار تیز هوش پیاده کرد. همچنین در سطح دانش آموزان ضعیف می تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد. بسیار از معلمان بیان کردند که سال آینده نیز در تدریس خود از این روش استفاده خواهند کرد.

مزایای یادگیری معکوس در یک نگاه

یکی از اصلی ترین مزیت های روش یادگیری معکوس این است که دانش آموزان می توانند عمیق تر یاد بگیرند و مطالب را بهتر حفظ کنند. از آنجایی که آنها مالکیت بیشتری بر فرآیند یادگیری دارند و بازخورد بیشتری دریافت می کنند، دانش آموزان می توانند درک کامل تری از محتوا به دست آورند. علاوه بر این، کلاس‌هایی که یادگیری معکوس را در خود جای داده‌اند، فرصت‌ های بیشتری برای تعامل و یادگیری نسبت به دانش‌آموزان کلاس های سنتی خواهند داشت.

دانش آموزان با راهنمایی معلمان خود برای حل مشکلات و به کارگیری مفاهیم جدید با یکدیگر همکاری می کنند. این باعث تشکیل یک جامعه یادگیری قوی می شود. در نهایت، فرصت بیشتری برای بازخورد وجود دارد. از آنجایی که زمان کلاس صرف انجام کار عملی و تفکر انتقادی می‌شود، معلمان می‌توانند به راحتی شکاف‌ های و خلاء های موجود در یادگیری دانش آموزان را تشخیص دهند. به همین دلیل معلم نیازی ندارد تا روز آزمون منتظر بماند تا مشکلات و کاستی های یادگیری دانش آموزان را ببیند. بلکه می تواند در طول دوره آموزش برای رفع این خلاء ها تلاش کند.

یادگیری معکوس
مزایای یادگیری معکوس

یادگیری معکوس، خط مقدم آموزش مدرن

یادگیری معکوس با تعیین نقش جدید برای معلمان و دانش آموزان، روابط و وظایف معلم و دانش آموز را مجدد تعریف می کند. معلمانی که می توانند با موفقیت رویکردهای مبتنی بر فناوری مانند یادگیری معکوس را در کلاس های درس خود بگنجانند، در خط مقدم آموزش مدرن هستند.

اگر شما به عنوان یک معلم به روش‌ های سنتی عادت دارید، مدل کلاس درس معکوس مانند یک پارادوکس به نظر می‌رسد. شاید برای شما هم سوال باشد تماشای یک فیلم آموزشی در خانه و انجام تکالیف در کلاس؟ چنین جابجایی می تواند گیج کننده و غیرعملی به نظر برسد، به خصوص اگر برای اولین بار با این ایده روبرو می شوید. این را بدانید به تعداد معلمان راه هایی برای لذت بخش کردن کلاس درس وجود دارد. با بررسی مزایای یادگیری معکوس شاید اهمیت این روش برای شما روشن تر شود.

مزایای یادیگری معکوس

 1. دانش آموزان نسبت به یادگیری خود مسئول هستند.

 یکی از دلایلی که برخی معلمان نسبت به مدل کلاس درس معکوس بدبین هستند این است که برای تماشای فیلم های تعیین شده به دانش‌آموزان چگونه می توان اعتماد کرد. آن هم دانش آموزانی که برای انجام تکالیف تنبل‌ هستند، می‌توانند درس‌ های جدید را خود بیاموزند. ایا واقعاً آن ها این فیلم ها را تماشا خواهند کرد در صورتی که کلی گزینه های جذاب برای گذراندن زمان خود دارند. این ابهامات همگی درست است. این روش با دانش آموزان بالغ می تواند بسیار مفید واقع شود. این دانش آموزان می توانند مسئولیت کار خود را بپذیرند و شاید پیاده سازی این روش آن ها را مسئولیت پذیرتر نیز کند. و با این روش بتوانند زمان و وظایف خود را بهتر مدیریت کنند. ولی قطعا اگر از سنین پایین این روش در کودکان نهادینه شود می تواند برای آینده آن ها مفید باشد.

 2. تنظیم سرعت منابع آموزشی با سرعت یادگیری خود

اگر منبعی که در اختیار دانش آموز برای یادگیری درس قرار داده می شود یک فیلم آموزشی باشد، دانش آموز می تواند سرعت فیلم را با سرعت یادگیری خود تنظیم کند. اگر در هر قسمت به مشکل برخورد مجدد آن قسمت را مشاهده کند و یا سرعت آن را افزایش دهد. کلاس های سنتی دانش آموزانی را که سریع یاد می گیرند وادار می کند به تکرار مطالب گوش دهند و فضا را برای آن ها کسالت بار می کند. به همین دلیل پیاده سازی این روش می تواند برای تمامی دانش آموزان مفید باشد.

3. کلاس درس خود را جذاب کنید.

شما می توانید کلاس درس بسیار جذابی را برای دانش آموزان خود تدارک ببینید. بازی ها، آزمون های جذاب، تمرین های عملی، نمایش و … همه گزینه هایی است که شما می توانید به عنوان چاشنی به کلاس درس خود اضافه کنید تا دانش آموزانتان برای حضور در مدرسه دیگر هیچ نگرانی نداشته باشند. زمانی که کلاس درس به یک محیط جذاب تبدیل می شود می توان انتظار داشت که شاهد موفقیت روز افزون دانش آموزان خود خواهید بود.

سفر به پلوتون (گیمیفیکیشن در آموزش)، پیشنهادی برای کلاس جذاب

4. اجازه دهید بحث شروع شود!

یادگیری معکوس نحوه چرخاندن کلاس درس، نحوه تعامل دانش آموزان با معلم و با یکدیگر را تغییر می دهد. معلم به جای اینکه قهرمان داستان باشد، سخنرانی کند و به عنوان منبع اصلی اطلاعات عمل کند، فقط به یک شرکت کننده در یک بحث تبدیل می شود. مطمئناً معلم یک شرکت کننده مهم خواهد بود اما به جای یک سخنران، نقش یک راهنما را بازی خواهد کرد. دانش‌آموزانی که یک فیلم آموزشی را در خانه تماشا کرده‌اند، این فرصت را خواهند داشت که سؤالات منطقی و دقیق تری بپرسند. این دانش آموزان می توانند با دید بازتری یک بحث را ایجاد کنند که در نهایت منجر به درک بهتری از موضوع شود. از مزیت های مهم این بحث ها توانایی متقاعد سازی و تقویت مهارت های گفتاری در دانش آموزان است.

 5. مدیریت زمان

همیشه در ابتدا استفاده از یک روش جدید زمان بیشتری از معلم می گیرد و این خود یک دغدغه بسیار بزرگ برای معلمان است. ولی در نهایت پیاده سازی این روش می تواند در وقت و انرژی شما صرفه جویی کند.

6. مسائل خانوادگی

 در حالی که کلاس درس در یادگیری معکوس، مسئولیت پذیری دانش آموزان را تشویق می کند، ممکن است تأثیر دیگری نیز داشته باشد که ظاهراً برعکس است: اگر یادگیری در خانه اتفاق بیفتد، خانواده ها می توانند بیشتر درگیر مطالعات فرزندان خود شوند. آن روزها گذشته است که والدین باید می پرسیدند: “امروز در مدرسه چه آموختی؟” با کلاس درس معکوس، خانواده ها می توانند آنچه را که فرزندانشان می آموزند ببینند و به راحتی پیشرفت آنها را بررسی کنند.

یادگیری معکوس و گیمیفیکیشن

از مزایای یادگیری معکوس ترکیب راحت آن با گیمیفیکیشن است. شما می توانید فیلم های آموزشی را در غالب بازی های ویدئویی در اختیار دانش آموزان قرار دهید تا به تماشا و گذراندن مراحل آن مشتاق شوند. شما امکان این را دارید که در کلاس بازی هایی برای مرور و بحث در مورد موضوعات درس تهیه کنید که دانش آموزان با انگیزه به انجام آن بپردازند.

سخن پایانی

دانش آموزان امروز قطعاً توانایی و تحمل کلاس های خشک و طولانی را ندارند. آن ها کودکانی باهوش بالا و توانایی های بسیار زیاد هستند. مطمئناً با تغییر فضای کلاس یک کلاس سنتی به یک کلاس مدن  و استفاده از شیوه هایی مانند یادگیری معکوس شما می توانید موفق تر عمل کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟

نظرات

0 نظر در مورد یادگیری معکوس، روشی عالی برای مدرن کردن کلاس درس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.