روش های آموزش از راه دور و شیوه های آنلاین می تواند حواس پرتی هایی را برای دانش آموزان ایجاد کند. گیمیفیکیشن ممکن است راز افزایش مشارکت دانشآموزان و جذب آن ها به کلاس های درس باشد. گیمیفیکیشن مفهوم جدیدی در یادگیری نیست. قرن هاست که به شکل های مختلف از آن استفاده می شود. ظهور فناوری های بی سیم به گیمیفیکیشن جان تازهای بخشیده است و راه های منحصربه فردی برای استفاده از آن برای یادگیری بیشتر ایجاد کرده است. این امر به ویژه در محیط های یادگیری ترکیبی صادق است. جایی که گیمیفیکیشن میتواند مشارکت دانشآموز را افزایش دهد و با گسترش کلاس درس فراتر از دیوارهای فیزیکی، تجربیات بیشتری برای دانش آموزان ایجاد کند.
گیمیفیکیشن چیست؟
به طور کلی، گیمیفیکیشن هنر به کارگیری عناصر و اصول طراحی موجود در بازی ها در زمینه های مختلف است. با استفاده از این عناصر، مربیان می توانند تعامل کاربران را افزایش دهند. مهم تر از همه زمینه ها استفاده از گیمیفیکیشن در محیط های یادگیری است تا علاقه دانش آموزان به مطالعه را افزایش دهد و به درک بهتر مطالب آموزشی کمک کند.
اصول گیمیفیکیشن در آموزش(مقدماتی)
مزایای گیمیفیکیشن برای مشارکت دانش آموزان چیست؟
فراهم کردن گیمیفیکیشن در محیط های یادگیری ترکیبی می تواند به طرق مختلف برای دانش آموزان مفید باشد. هدف اصلی افزایش مشارکت فردی دانش آموزان است. گیمیفیکیشن به روش های زیر به رسیدن به این هدف کمک می کند:
- افزایش میل به یادگیری
- افزایش حفظ دانش
- بهینه سازی تجربه یادگیری
- معرفی انواع جدید و متنوع تر ابزارهای آموزشی
- تاثیرگذاری بر رفتارهای مثبت
- افزایش اجتماعی شدن
چگونه گیمیفیکیشن باعث افزایش مشارکت دانش آموزان می شود؟
یکی از اجزای اصلی گیمیفیکیشن، فناوری است. ولی گیمیفیکیشن بدون فناوری نیز می تواند برای آموزش مفید باشد. مغز انسان به گونه ای است که چالش ها را دوست دارد. انسان علاقه دارد کارها را تمام کند. بازی ها این میل به پایان خط رسیدن را در انسان ها تقویت می کنند. گیمیفیکیشن و بازی از غرایز اولیه انسان به نفع خود استفاده می کنند. بازیهای خوب غرایز انسان را تقویت میکنند و ما هم به آن پاسخ میدهیم. این یک محیط عالی برای یادگیری موفق ایجاد می کند.
اما زمانی که این فرآیند کامل شد، روان انسان میتواند احساس ناامیدی کند، زیرا انسان ها نیز معمولاً در تلاش برای انجام هدف بزرگ تری در اعمال خود هستند. اینجاست که بازی های دیجیتال برتری مییابند. حال با استفاده از موارد زیر می توان نقاط مثبت بازی ها را تقویت کرد تا دانش آموزان را به خود جذب کنند.
اصول گیمیفیکیشن در آموزش(پیشرفته)
- بازی ها با ارائه پاداش هایی بازیکنان را تشویق می کنند.
- جمع آوری نقاطی که می توان از آنها برای دسترسی به چیزها در دنیای مجازی یا فیزیکی استفاده کرد.
- کسب نشان برای تشخیص یک دستاورد خاص.
- تابلوهای امتیازاتی که رقابت و حس موفقیت را در طول زمان القا می کنند.
- چالشهایی برای ترغیب دانش آموزان به پیشرفت های بیشتر.
- هنگامی که این چهار سیستم پاداش در پلتفرم های یادگیری فراهم شود، میتوانند به دانشآموزان کمک کنند تا احساس مشارکت بیشتری داشته باشند و تمایل آنها را برای مشارکت افزایش پیدا کند.
چهار راه ساده برای تعبیه گیمیفیکیشن در آموزش چیست؟
برای مربیانی که به دنبال معرفی یا گسترش استفاده از گیمیفیکیشن در کلاس های درس خود هستند، ما چهار رویکرد ساده را به عنوان نقطه شروع ارائه می دهیم:
- اعطای امتیاز یا نشان به دانش آموزان.
- هر زمان که یک کار خاص تکمیل شد، باید امتیاز به شما تعلق گیرد.
- امتیازها باید برای شناسایی باید قایبلیت محاسبه داشته باشند.
- یک نوار پیشرفت برای ثبت پیشرفت دانش آموزان داشته باشید.
- سعی کنید در ادامه مسیر مرحله هایی را قفل کنید که پس از کسب امتیاز خاصی به آن دست یابند.
- به قوانین تعیین شده پایبند باشید.
- از یک پاداش مشخص استفاده کنید که بسته به نوع کار یا هدف کلی مورد نظر قابل تخصیص باشد.
- ارزش تمام وظایف را از قبل برای کمک به دانش آموزان در تعیین اهداف فردی مشخص کنید.
- با پاداش تعیین شده به نحوی رفتار کنید تا دانشآموزان برای آن ارزش قائل شوند.
- برای سنجش پیشرفت کلاس درس و القای حس رقابت بسته به نوع پروژه یا اهداف، تابلوهای امتیازات ایجاد کنید.
- همچنین مهم است که به دانش آموزان اجازه دهید تا حس مالکیت بر فرآیند گیمیفیکیشن و بازی را داشته باشند.
- به دانش آموزان اجازه دهید تا بخشی از فرایند اجرا و آماده سازی را بر عهده داشته باشند.
موارد مهم در اجرای گیمیفیکیشن
با افزایش استفاده از گیمیفیکیشن در آموزش، مهم است که به یاد داشته باشید که هر دانش آموز به طور متفاوتی به آن برخورد می کند. هر دانش آموز یک شخصیت در داستان کلاس درس شما است و نگرش ها و تجربیات زندگی متفاوتی را به ارمغان می آورد. دانش آموزان همچنین باورها و نیازهای یادگیری خود را دارند که بر میزان موفقیت آنها در استفاده از ابزارهای گیمیفیکیشن که شما به آنها ارائه می دهید تأثیر می گذارد. برخی از دانش اموزان از آن استقبال خواهند کرد و تعدادی به آن تمایلی نخواهند داشت. به هر حال همه دانش آموزان خواهند توانست از آن بهره ببرند.
آینده گیمیفیکیشن چیست؟
با توجه به این که گیمیفیکیشن قرن ها است که وجود داشته ولی پیشرفت فناوری می تواند به همه گیر شدن این علم کمک کند. گیمیفیکیشن می تواند یک فرصت عالی برای مربیان و معلمانی باشد که به چالش ها و روش های جدید علاقه مند هستند.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.