0
0

7 راهکار تقویت مهارت های نرم و نقش بازی در آن

527 بازدید

نقش بازی در دنیای رقابتی و در حال تغییر زندگی ما بسیار پر رنگ است. با آموزش و پرورش مهارت ­های نرم در فرزندان و دانش ­آموزان خود می ­توانیم نسلی را تربیت کنیم با ویژگی هایی چون خلاق، مقتدر، دارای تفکر انتقادی، مهارت مدیریت و پیشرو آمیخته باشند. به دنبال فعالیت ­هایی باشید که برخی از این مهارت ­ها را در خود جای دهد و از ایجاد خلاقیت با این مهارت­ ها در دفعه بعد که قرار است با بچه ­ها بازی کنید نترسید. مطمئن باشید آن­ ها در دراز مدت از شما تشکر خواهند کرد!

نقش بازی در تقویت مهارت های نرم
نقش بازی در تقویت مهارت های نرم

نقش بازی درتقویت مهارت های نرم

مهارت­ های نرم به کودک شما کمک می­ کند تا فردی با اعتماد به نفس و عضوی ارزشمند در جامعه شود. یادگیری از طریق بازی کمک به تقویت مهارت ­هایی می­ کند که در دوران جوانی برای یک فرد می­ تواند کاملاً مفید باشد. ذهن کودک شما یک اسفنج است که آگاهانه یا ناآگاهانه دانش را با سرعت زیاد جذب می کند. انجام بازی‌ ها و فعالیت‌ های سرگرم‌ کننده با کودکتان به او کمک می ‌کند تا مهارت ‌های نرم را بیاموزد. نقش بازی در دوره ابتدایی بر هیچ کس پوشیده نیست. همچنین بازی دانش­ آموزان را برای عملکرد بهتر تحصیلی آماده می­ کند.

مجموعه مهارت های نرم

بچه­ ها را در معرض بازی­ های هدفمند قرار دهید. تفکر انتقادی در دنیای امروز می ­تواند برای هر فردی مفید باشد. با وجود چالش ­های متعدد کودکان نمی ­توانند به سادگی به یادگیری و حافظه خود تکیه کنند. برای آن ­ها مهم است که بتوانند اطلاعات اطراف خود را تجزیه و تحلیل، مقایسه و استنباط کنند. نقش بازی می ­تواند در جایی که کودکان به طور مستقل بازی می ­کنند بدون ساختار باشد و تاثیر مثبتی بگذارد.

بازی هدفمند به بزرگسالان نیاز دارد تا فعالیتی را سازماندهی کند که زمان بازی، آن­ ها را به طور نامحسوس مدیریت کنند تا حوزه یادگیری آن­ ها را گسترش دهند یا تقویت کنند. با درگیر شدن در بازی­ های هدفمند، این فعالیت ­ها به فرزندان ما کمک می­ کند تا یاد بگیرند که چگونه تصمیم بگیرند و مسئله یا مشکلی را که برایشان ایجاد می­ شود ارزیابی کنند. این به آن‌ ها تجربه عملی برای کشف کردن، جستجو کردن و ایجاد توانایی ­های جدید را می‌ دهد. با این مجموعه مهارت، کودکان در هنگام مواجهه با مشکلی برای امتحان راه حل­ های جایگزین بسیار بهتر و موثرتر عمل خواهند کرد.

چند نمونه بازی برای تقویت مهارت های نرم

در ادامه چند بازی بسیار ساده که می توانید برای تقویت مهارت های نرم از آن استفاده کنید را برای شما بازگو کرده­ایم.

1- تقویت توانایی رهبری تیم:

 یک نمونه بازی عالی برای ایجاد مهارت­ های رهبری این است که از همه بخواهید به جز یکی از دانش آموزان چشم­ بند ببندند. کسی که چشم‌ بند ندارد با دستورالعمل‌ های واضح، بقیه را در اتاق راهنمایی می‌ کند. اجازه دهید دانش ­آموزانتان به نوبت رهبر باشند. این بازی می تواند بسیار سرگرم کننده باشد.

2- تقویت مهارت برقراری ارتباط:

یکی از ساده ­ترین بازی ­ها و راحت­ ترین راه ­ها برای پرورش قدرت ارتباط در دانش­ آموزان، گفت ­و ­گو با دانش­ آموز است. برای رسیدن به این مورد سعی کنید گفت ­و گوهای خود را پیرامون مسائل مختلف و جدای درس برگزار کنید. این کار را با حوصله انجام دهید از کودکان هم می توان مطالب زیادی آموخت!

3- تقویت توانایی کار تیمی و گروهی:

یکی از راهکارهایی که می تواند در تقویت روحیه کار گروهی بسیار موثر باشد انجام یک بازی تیمی همراه با فعالیت بدنی است. بازی را با امکانات موجود طراحی کنید که شامل چند مرحله باشد. مثلا مسیری برای رساندن توپ به سبد ایجاد کنید. مسیر را به چند قسمت تقسیم کنید و از هر دانش ­آموز بخواهید یک قسمت از مسیر را با توپ طی کند و سپس توپ را به هم تیمی بعدی خود تحویل دهد. در ابتدای کار وظایف هر یک از دانش ­آموزان را مشخص کنید و از اهمیت این موضوع که هر شخص باید وظیفه خود را به درستی انجام دهد تا تیم پیروز شود، برای آن ­ها صحبت کنید.

4- توانایی حل مسئله و تفکر انتقادی:

برای تقویت این مهارت نرم به وسیله بازی شما می توانید از چیزی به سادگی انجام یک پازل استفاده کنید. پازل به بچه ها کمک می ­کند تا درباره همه جوانب یک موضوع فکر کنند. در مرتب کردن یک پازل می ­توانید خلاقیت به خرج دهید و از دانش­ آموز یا فرزند خود بخواهید که پازل را از وسط شروع کند. به او بگویید مرتب کردن کناره­ ها در مرحله اول ممنوع است. با این روش ساده برای او یک چالش ایجاد می ­کنید.

5- تقویت توانایی مذاکره و حل تعارض:

این موضوع که فرزند شما بتواند به آرامی از حق خود دفاع کند و به به خواسته های معقول خود برسد بسیار مهم است. برای تقویت کردن این مهارت می توانید اگر فرزند شما آبنباتی از شما خواست و از نظر شما درخواستش درست نیست و نمی­خواهید زیاد با او مخالفت کنید بهتر است از او بخواهید در ازای خرید آن چیزی را پیشنهاد دهد. مثلاً این که امشب زودتر بخوابد. به همه چیز به عنوان ابزاری برای مذاکره نگاه کنید.

6- تقویت اخلاق کاری کودک:

یکی از موارد بسیار مهم به عنوان اخلاق  کاری وقت شناسی است. شما می توانید به کودک خود و یا دانش ­آموز خود نشان دهید که چگونه وقت شناس باشد، راه خوبی برای شروع است. می­ توانید نحوه تماشای ساعت را به آن ­ها نشان دهید و هر زمان که نیاز به رفتن به مکانی دارید از آن ­ها بخواهید 10 دقیقه زودتر حاضر باشند و ساعت را به طور دقیق به شما اعلام کنند. همچنین از آن­ ها بخواهید در این 10 دقیقه یک داستان تخیلی بسازند.

7- تقویت مهارت تصمیم ­گیری:

برای تقویت مهارت تصمیم­ گیری راه­حل ­های بسیار مختلفی وجود دارد ولی ما اینجا بازی “ترجیح می دهی” را برای تمرین تصمیم­ گیری به شما پیشنهاد می­ دهیم. از دانش­آموزان خود سؤالاتی بپرسید: “آیا ترجیح می دهید بتوانید زیر آب نفس بکشید یا در هوا پرواز کنید؟” و پرسش ­هایی از این دست می تواند کمک کننده باشد. پرسیدن اینکه چرا پاسخ­ های خود را انتخاب کرده­ اند نیز به آن ­ها کمک می ­کند تا فرآیند های فکری را که منجر به تصمیم­ گیری درست در آن ­ها می ­شود تقویت کنند. بهترین راه برای هر کودکی برای یادگیری نحوه تصمیم ­گیری درست این است که از اشتباهات خود درس بگیرد. درس گرفتن از اشتباهات به این دلیل مهم است که تجربه پیامدهای تصمیمات خود، در هموار کردن مسیر یادگیری برای تصمیمات آینده به او کمک می­ کند.

جمع ­بندی

اگر بخواهیم با دید جامع ­تری به قضیه نگاه کنیم باید بدانیم که حدود 85 درصد مشاغل در سال 2030 طبق بررسی ­ها هنوز به وجود نیامده ­اند ولی فرزندان ما در این زمان شروع به کار خواهند کرد و ما با دنیایی روبرو هستیم که آینده ­ای پیش­ بینی ناپذیر را مقابل خود داریم. یکی از مواردی که می تواند کمک کند تا نسل مقاومی در مقابل این تغییرات سریع، را به خوبی تربیت کنیم مهارت­ های نرم است. اکنون زمان کمک به فرزندانمان برای ایجاد مهارت ­هایی است که برای انطباق با آینده به آن نیاز دارند.

آیا این مطلب را می پسندید؟

نظرات

0 نظر در مورد 7 راهکار تقویت مهارت های نرم و نقش بازی در آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.