0
0

هشت بازی جذاب برای آموزش ریاضی با بازی

2985 بازدید

ریاضی درس بسیار شیرین و جذابی است ولی ممکن است بعضی از کودکان با آن به مشکل بخورند. برای رفع این مشکل، ریاضی نباید کسل کننده تدریس شود. این بازی‌ های ریاضی فعال، باعث می شود بچه ‌ها هشیار شوند و از تمام توان خود برای یادگیری ریاضی استفاده کنند. در این مطلب قصد داریم 10 بازی جذاب برای تدریس و تثبیت مفاهیم ریاضی برای شما بازگو کنیم. قطعاً آموزش ریاضی با بازی می تواند برای کودکان جذاب باشد. اگر علاقه دارید که خود به یک طراح بازی تبدیل شوید دوره های مجموعه دانوش می تواند برای شما بسیار مفید باشد.( برای مشاهده دوره ها کلیک کنید.)

1. بازی سر آشپز ماهر

بازی سر آشپز ماهر با هدف آموزش کسر است. این بازی مناسب برای 9 سال به بالا، می تواند در کلاس درس جذاب باشد. برای این بازی شما به یک کیسه و مقوا نیاز دارید. چند عکس پیتزا با اندازه های یکسان پرینت بگیرید و آن را به ابعاد مختلف برش دهید. به طور مثال یکی از پیتزا ها را به 6 قسمت، یکی را به 4 قسمت و الی آخر. مقوا ها را مانند تابه گرد برش دهید و قطعات پیتزا را در درون کیسه بریزید.

دو دانش آموز در مقابل میز قرار می گیرند. به صورت نوبتی هر یک از دانش آموزان دست خود را در داخل کیسه می کند و بدون این که ببیند یکی از قطعات را بر می دارد. قطعه ای را که برداشته باید در درون تابه خود بگذارد. سپس کیسه را در اختیار دانش آموز دیگر قرار می دهد. دانش آموزان باید به این توجه کند که اگر قطعه ای از پیتزایی را برداشته که به 6 قسمت تقسیم شده است باید تا آخر همان را کامل کند و هنگام برداشتن قطعات به این نکته دقت کند.

ریاضی با بازی
آموزش کسر با برش های پیتزا

2. من چه عددی هستم

بازی من چه عددی هستم به منظور تثبیت مفاهیم و آموزش ریاضی با بازی و سنجش حضور ذهن دانش آموزان کاربرد دارد. این بازی بدین صورت انجام می شود که یک دانش آموز پشت به تخته و رو بروی دیگر همکلاسی هایش می ایستد. شما یک عدد را بر روی تخته می نویسید. دانش آموز در ابتدا 4 کارت که هر یک 250 امتیاز دارد را در اختیار دارد. او می تواند از همکلاسی هایش راهنمایی بگیرد.

به ازای هر راهنمایی یک کارت 250 را باید برگرداند و از امتیاز او کسر می شود. همکلاسی های او اجازه اشاره مستقیم ندارند. مثلا برای عدد 56 می توانند بگویند یکی از مضارب 7 است و الی آخر. اگر دانش آموز قبل از اینکه امتیازش به صفر برسد عدد را حدس زد می تواند به اندازه ای که کارت امتیاز دارد برای خود امتیاز کسب کند.

3. بازی تخم مرغ شانسی

هدف از انجام این بازی آموزش و تثبیت شمارش سکه و اسکناس است. برای انجام این بازی به چند تخم مرغ پلاستیکی(تخم مرغ شانسی)، سکه، کارت نیاز دارید. برای شروع بازی شما نیاز دارید که سکه یا اسکناس ها را با ترکیبات مختلف و مبالغ مختلف در داخل تخم مرغ ها قرار دهید. یک کارت با مبلغ برابر هر تخم مرغ ساخته می شود. تخم مرغ ها در یک جعبه قرار می گیرند.

دانش آموز یک کارت بر می دارد و سپس یک تخم مرغ انتخاب می کند. سکه های درون تخم مرغ را می شمارد. اگر مبلغ روی کارت با تخم مرغ برابر بود. سکه ها به دانش آموز تعلق می گیرد. در غیر این صورت سکه در داخل تخم مرغ قرار می گیرد و تخم مرغ به داخل جعبه بر می گردد. دانش آموزی که در پایان بیشترین سکه را داشته باشد برنده می شود.

آموزش ریاضی با بازی هیجان انگیز
آموزش ریاضی با بازی

4. بازی اندازه گیری با چوب

بازی اندازه گیری با چوب برای درک اندازه گیری بسیار مناسب است. شما می توانید با کمی خلاقیت شیوه های مختلفی از این بازی را در آموزش ریاضی با بازی به کار ببرید. چوب های یک متری که روی آن مانند خط کش علامت گذاری شده تهیه کنید. برگه هایی در اختیار دانش آموزان قرار دهید که روی آن نام 4 شی مثلا تخته سیاه، نیمکت، صندلی، کتاب و … نوشته شده است. با چهار گروه یک نفره از دانش آموزان بازی شروع می شود.

چوب های متر را به دانش آموزان بدهید. دانش آموزان باید با فاصله، اندازه شی را حدس بزنند و در کنار نام شی حدس خود را بنویسند. سپس به شی نزدیک شده و آن را اندازه گیری می کنند. هر کس دقیق ترین حدسیات را داشته باشد برنده بازی است.

5. کشف رمز سودوکو

جدول سودوکو یکی از ابزارهایی است که هیچ گاه نمی توان آن را از آموزش ریاضی با بازی حذف کرد. برای این بازی شما به جدول سودوکو 9 *9 (برای هر گروه یک جدول) به طرح زیر نیاز دارید. جدول های سودوکو را در اختیار دانش آموزان قرار دهید تا هر گروه به حل سودوکو خود بپردازد.

سودوکو باید به شکل زیر باشد. یعنی هر جدول به زیر جدول های 3*3 تقسیم شود و با خطوط تیره مشخص شود. خانه هایی که با دایره های هم رنگ مشخص شده اند با هم جمع می شوند و در جدول رنگی و در خانه مربوط به خود نوشته می شوند. این عدد سه رقمی رمز جدول است. سپس هر گروه که رمز جدول خود را سریع تر بیابد برنده بازی است.

سودوکو خلاق
حل جدول سودوکو

6. بازی بشین پاشو

این بازی به منظور تثبیت مفاهیم ریاضی، دقت و تمرکز دانش آموز بسیار مناسب است. شما می توانید این بازی  را به عنوان یک فعالیت ذهنی انجام دهید و سختی را بر اساس سن دانش آموز و سطح مهارت تنظیم کنید. اصل بازی ساده است. شما یک عدد را انتخاب می کنید و اگر پاسخ معادله ای که با صدای بلند خوانده اید با آن عدد مطابقت داشته باشد، دانش آموزان باید بایستند. اگر معادله با عدد مطابقت نداشت نباید حرکت کنند.

در صورت نیاز می توانید شرایط لازم برای ایستادن را تغییر دهید. برای مثال، می‌توانید به دانش‌آموزان بگویید که بایستند اگر پاسخ این است. عددی بزرگتر از 10 یک عدد زوج مضرب سه همچنین می توانید از جمع به تفریق و از ضرب به تقسیم متناوب کنید.

7. بازی بولینگ بازیافتی

بازی های ریاضی با استفاده از مواد بازیافتی، اقتصادی و برای محیط زیست مفید هستند. بطری های پلاستیکی خالی را با برچسب یک تا 10 بچینید، سپس یک توپ در اختیار دانش آموز قرار دهید تا بغلتانند. سپس دانش آموزان باید ببیند که چند بطری را انداخته و سپس مقدار امتیاز خود را جمع بزنند. دانش آموزی که بیشترین امتیاز را کسب کرد برنده بازی است.

بازی ریاضی
آموزش ریاضی با بازی های مفهومی

8. تاس بریز و مسئله حل کن

آموزش ریاضی با بازی برای هر کودکی جذاب است حتی برای دانش آموزانی که به سختی فضای کلاس را تحمل می کنند. یکی از روش هایی که می تواند به حل مسئله توسط دانش آموزان کمک کند این است که حل مسئله را در قالب بازی به دانش آموز ارائه دهید. برای این بازی شما به یک مکعب چوبی نیاز دارید که چهار عمل اصلی بر روی وجه های مکعب نوشته شده باشد. دو وجه خالی می ماند. شما به دو تاس هم نیاز دارید.

دانش آموز باید در یک حرکت دو تاس را بریزد و در مرحله بعد مکعب را پرتاب کند. حالا برای دو عدد روی تاس و یکی از اعمال ریاضی که بر روی مکعب نوشته شده یک مسئله طرح کند و سپس به آن پاسخ دهد. در صورت پاسخ درست امتیاز را از آن خود می کند.

برای اطلاع از ایده های بیشتر برای بازی و ریاضی می توانید دوره طراحی کارت های بازی را مشاهده کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟

نظرات

0 نظر در مورد هشت بازی جذاب برای آموزش ریاضی با بازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.