کاهش استرس با بازی آزاد در فضای باز

452 بازدید

حتی در میان کودکان، استرس و اضطراب به طور باورنکردنی شایع است و تعداد کودکانی که تحت تاثیر استرس قرار می گیرند رو به افزایش بوده است. استرس می تواند از منابع مختلفی از جمله ترس، اضطراب جدایی، تغییرات، فشار در مدرسه و انتظارات اجتماعی و عوامل دیگر نشات بگیرد.

با توجه به اینکه کودکان در شرایط کنونی جامعه بیشتر از هر زمان دیگری استرس و اضطراب را تجربه می کنند، فراهم کردن فضاهای بازی با کیفیت و زمان برای لذت بردن از فضای باز در زمین بازی برای آنها بسیار اهمیت دارد. بودن در فضای باز و بازی در زمین بازی باعث می شود بچه ها خودشان باشند و به آنها کمک می کند تا با نگرانی های خود کنار بیایند. برای اطلاع بیشتر در مورد تاثیر بازی در فضای باز بر کاهش استرس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

کاهش استرس
کاهش استرس با بازی در فضای باز

مدیریت استرس و اضطراب دوران کودکی

شاید برای شما هم چگونگی غلبه بر استرس و اضطراب کودکان مسئله بسیار مهمی باشد. در موارد حاد استرس قطعا مسئله را با مشاور و روانشناس در میان بگذارید. در این مقاله پیشنهادهایی به شما خواهیم داد برای مواردی از استرس که قابل کنترل است. با انجام یک سری فعالیت های ساده شما می توانید به فرزندان و دانش آموزان خود کمک کنید تا به درستی با احساسات خود برخورد کنند.

راهبردهایی برای کاهش استرس

تامین مواد ضروری مورد نیاز برای بدن:

 استرس و اضطراب زمانی که نیازهای اولیه و ضروری بدن برآورده نمی شوند، می توانند تشدید شود. اطمینان حاصل کنید که کودک شما سالم غذا می خورد و به اندازه کافی می خوابد، ورزش می کند، استراحت می کند و و زمانی را بیرون از خانه می گذراند. یکی از مواردی که می تواند به صورت مستقیم تحت تاثیر استرس قرار گیرد یادگیری است.

 برای نگرانی ها زمان بگذارید:

 گفتن به کسی که آرام باشد یا نگرانی را متوقف کند، استرس را از بین نمی برد. به کودک خود فضایی بدهید تا عوامل استرس زا را تخلیه کند و طیف وسیعی از احساسات را تجربه کند.

بازی آزاد
بازی آزاد

از محرک های استرس زا اجتناب نکنید:

 اجتناب کامل از هر چیزی که کودک شما از آن می ترسد یا نگران آن است، ممکن است تنها به تقویت ترس و بدتر شدن آن کمک کند. در عوض، تکنیک های حساسیت زدایی را امتحان کنید. از گام های کوچک استفاده کنید تا به آرامی کودک خود را در معرض چیزهایی قرار دهید که او را می ترساند.برای کاهش استرس به کودک مضطرب خود بیاموزید تا ترس او را درک می کنید. سپس به او آموزش دهید که فعالیت های استرس زا را به روشی دیگر قالب بندی کند. این روش یک مکانیسم مقابله ای است که به دنبال تجزیه ترس ها به چیزهایی است که واقع بینانه هستند یا ارزش نگرانی را دارند، سپس شرایط را با یک فکر مثبت چارچوب بندی می کنند.

ساخت لیست مقابله با استرس به کمک فرزندان:

به فرزندتان کمک کنید تا فهرستی از تکنیک های مقابله مانند چهارچوب بندی مجدد، صحبت کردن با کسی، تنفس عمیق یا مدیتیشن تهیه کند. اشیاء فیزیکی را اضافه کنید که می‌توانند به کاهش استرس کمک کنند، مانند توپ استرس، پاره کردن کاغذ باطله یا حیوان عروسکی و … از این دست می باشند. فهرست و اقلام آرامش بخش را در یک مکان ثابت نگه دارید، تا فرزندتان هر زمان که احساس نگرانی کرد بتواند از آنها استفاده کند.

با کودک خود همدردی کنید:

 کودک شما باید بداند که نگرانی های او طبیعی است و تنها نیستند. به طور منظم حمایت خود را نشان دهید و به آنها بگویید که ترس های آنها را درک می کنید. الگوی مثبتی باشید و به فرزندتان بگویید که در مواقع چالش برانگیز به او کمک خواهید کرد.

فواید بازی در فضای باز برای کاهش استرس

بسیاری از مطالعات فواید بازی های آزاد در فضای باز را برای کودکان ستایش می کنند و گذراندن وقت در فضای باز فواید زیادی برای سلامت جسمی، عاطفی و روانی دارد. حتما اطمینان حاصل کنید که فرزندتان مدت زمان مناسبی را در فضای باز، به بازی می پردازد.

تمرین بدنی:

 بازی در خارج از منزل، فعالیتی است که باعث می شود که کودکان تحرک داشته باشند. این فعالیت بدنی برای عضله سازی و تقویت استخوان ها ضروری است و در عین حال خطر چاقی و بسیاری از مشکلات بدنی را کاهش می دهد. اما، برای رشد مغز، بهبود شناخت و کاهش علائم اضطراب و افسردگی نیز عالی است.

بازی جذاب
اهمیت بازی در فضای آزاد

 ویتامینD:

 ویتامین D یک ویتامین ضروری برای بسیاری از فرآیندهای بدن است و بدن آن را از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید جذب می کند. این ماده مغذی حیاتی به رشد بافت استخوانی و سیستم ایمنی کمک می کند، اما در سلامت روان نیز نقش دارد.

تقویت تفکر انتقادی و تخیل:

 بازی در فضای باز، به ویژه در زمان بازی های بدون ساختار، برای توسعه مهارت های اجتماعی و عاطفی مانند حل مسئله، تفکر انتقادی و استفاده از تخیل بسیار مهم است. توسعه این مهارت ها مکانیسم های مقابله ای را برای کاهش استرس و اضطراب نیز فراهم می کند.

اجتماعی شدن:

زمین بازی در پارک نزدیک محل سکونتتان مکان مناسبی برای فرزند شما است تا مهارت های اجتماعی و تعامل با دیگران را تمرین کنند. در پارک، کودکان یاد می گیرند که با دیگران ارتباط برقرار کنند، مشکلات را حل کنند و با دیگران همکاری کنند. اینها مهارت ‌های ضروری هستند. ارتباط با دوستان و هم سالان خود باعث کاهش استرس می شود.

فعالیت های کاهنده استرس در فضای باز

با بچه ها بودن در فضای باز یک کاهش دهنده استرس عالی است. اما چند فعالیت خاص در زمین بازی می تواند بیشتر به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. این بار که به پارک رفتید از جنبه کاهش استرس به این بازی ها نگاه کنید.

تاب:

 تاب ها احساس آزادی و آرامش کامل را ایجاد می کنند. آنها به کودک شما اجازه می دهند نسیم را احساس کنند و با از بین رفتن هرگونه نگرانی تنش را از بین ببرند. حرکت نوسانی یک آرام‌ بخش طبیعی است، در حالی که کودکان روی تعادل و یکپارچگی حسی خود کار می‌کنند، حس آرامش را تجربه می کنند.

عناصر موسیقی و تجهیزات حسی:

زمین های بازی امروزی اغلب دارای وسایل سرگرم کننده هستند، از جمله آلات موسیقی یکپارچه مانند شیپورهای بزرگ یا بلز های فلزی بزرگ و غیره است که می تواند برای کودکان بسیار دلنشین باشند و حواس کودک را به طور کامل درگیر کند. درگیر کردن حواس به رشد کودکی کمک می کند و همچنین می تواند یک اثر آرام بخش و عالی برای درمان خلاق استرس باشد.

 بازی با ماسه و آب:

فضاهایی که برای ماسه بازی و آب بازی در پارک های بازی برای کودکان در نظر گرفته می شود می تواند برای کودکان بسیار جذاب باشد. دقایقی که کودکان سرگرم ماسه بازی و آب بازی هستند زمان هایی است که آن ها بسیار رها و آزاد هستند. این آزادی می تواند به طور موثر به کاهش استرس کمک کند.

سخن آخر

مهم نیست که چه تجهیزات در زمین بازی در دسترس است، مهم این است که فقط در فضای باز باشید و اجازه دهید بچه ها بازی کنند. تمام هوای تازه و حرکات فیزیکی باعث می ‌شود که اندورفین‌ با احساس خوب پمپ شوند و به کاهش استرس ‌و نگرانی ها کمک کنند. هوای تازه، آفتاب، ورزش و وقت گذراندن با دوستان، همه به کاهش کلی استرس کمک می کنند. قرار گرفتن در یک محیط طبیعی مانند پارک اثر آرام بخشی دارد و می تواند به تمرکز مجدد افکار یک کودک کمک کند.

آیا این مطلب را می پسندید؟

نظرات

0 نظر در مورد کاهش استرس با بازی آزاد در فضای باز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.